Турция е предложила план за евакуацията на ранени хора и

...
Турция е предложила план за евакуацията на ранени хора и
Коментари Харесай

Зеленски: Турция е предложила план за евакуацията на ранени хора и мъртви тела от Мариупол

Турция е предложила проект за евакуацията на ранени хора и мъртви тела от украинския град Мариупол, съобщи украинският президент Володимир Зеленски, като добави, че самодейността зависи от волята на съветския водач Владимир Путин, оповестява " Дейли сабах ".

В телевизионно изявление за локален ефирен канал Зеленски сподели, че напъните на Украйна да изтласка съветските сили от Мариупол срещат компликации.

Също през днешния ден в Анкара турският министър на защитата Хулуси Акар съобщи на конференция, че Анкара продължава да координира дейностите по евакуацията с украинските и съветските управляващи, с цел да обезпечи доставките на филантропична помощ и евакуацията на турски и други жители. " Надяваме се и чакаме позитивни развития в скоро време ", уточни той.

В друго изявление през вчерашния ден Зеленски уточни по отношение на възможна своя среща с Владимир Путин, на която Турция може да бъде хазаин, че съветската страна би трябвало да работи бързо, с цел да насрочи среща. Забавянето на преговорния развой би влошило обстановката за Русия, уточни той.

По думите на украинския президент има опция за ходатайство на Турция " в тази специфична задача в Мариупол ". Той уточни, че въпросът би трябвало да бъде обяснен в идните дни и часове.

В неделя съветското министерство на защитата съобщи, че Москва е решила да отвори още един филантропичен кулоар в Мариупол, с цел да изтегля цивилни и задгранични жители по молба на Турция.

Москва ще обезпечи цялостна поддръжка за евакуацията на цивилни и задгранични жители в сходство с молбата на президента Реджеп Тайип Ердоган към Путин, съобщи министерството.

Турция, въпреки това, бе споделила по-рано, че е подготвена да обезпечи кораби за евакуацията на цивилни и ранени в Мариупол.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР