Турция е купила 23 тона злато през януари, което я

...
Турция е купила 23 тона злато през януари, което я
Коментари Харесай

Турция запазва статута си на най-големия купувач на злато в света през януари

Турция е купила 23 тона злато през януари, което я прави най-големият покупател на благородния метал измежду централните банки в международен мащаб за интервала.

Страната все още има 565 тона злато, което е най-високото равнище в историята, съгласно данни на Световния съвет по златото, представени от Bloomberg.

Kато цяло централните банки по света прибавят 31 тона злато към своите запаси през януари, което с 16% нарастване на покупките от декември.

Китайската национална банка и Националната банка на Казахстан са на второ и трето място по най-вече закупено злато, добавяйки надлежно 15 тона и 4 тона.
 Турция, която закупи най-вече злато през предходната година, се постанова да понижи покупките му в този момент
Страната, закупила най-вече злато през предходната година, се постанова да понижи покупките му в този момент

Това се свързва с опустошителното земетресение

Турция беше най-големият покупател на метала предходната година. Златото е известна стока измежду турските семейства, които го употребяват като отбрана против валутния напън и голямата инфлация.

Миналия месец Турция краткотрайно спря част от вноса на злато като част от проект за облекчение на икономическите последствия от опустошителните трусове в част на страната. Правителството се пробва да ограничи вноса на злато.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР