Турция е издала разрешение за продажбата на ново лекарство, произведено

...
Турция е издала разрешение за продажбата на ново лекарство, произведено
Коментари Харесай

Турция даде разрешение за продажба на ново лекарство срещу Covid-19

Турция е издала позволение за продажбата на ново лекарство, създадено от локална компания, което да бъде употребявано в лекуването на COVID-19, заяви в Туитър Фахреттин Алтун, представителят на турския президент, представен от Българска телеграфна агенция.

Алтун не загатна категорично коя е компанията производител на медикамента, нито по какъв начин се споделя той, прецизира " Дейли сабах ".

Няколко турски компании към този момент работят по основаването на лекарство. Една от тях - Кочак фарма, към този момент разгласи, че е получила лиценз от здравното министерство предходната седмица да създава генерик въз основата на хидроксихлорохинов сулфат, използван в лекуването на COVID-19.

Друго лекарство, наречено TR-C, е създадено от Университета по медицински науки в Истанбул и компания за биотехнологии с офиси в Истанбул, Европа и Индия. Според представител на университета сега се работи по проби върху хора, откакто откривателите са съумели да обезвреждат лабораторно изолиран ковид.

Съветът за научни и софтуерни проучвания на Турция е вложил в 16 плана за създаване на ваксини и други лекарства 2,3 милиарда турски лири (300 милиона долара) през последните пет години.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР