Турция дава пример как се правят честни избори, там има

...
Турция дава пример как се правят честни избори, там има
Коментари Харесай

Местан: Турция даде пример за провеждане на честни избори

Турция дава образец по какъв начин се вършат почтени избори , там има стопански взрив, бедността и безработицата понижават непрестанно и това са позитивни резултати, разяснява пред БТВ водачът на партия ДОСТ Лютви Местан.

Той изясни, че в никакъв случай не е имал желание да бъде или да се счита за " топла връзка " сред България и турския президент Ердоган . Никой не се е намесвал в избори в България, както и безусловно неприемливо е Движение за права и свободи или ДОСТ да се намесват в избори в Турция, а във връзка с проблем с финансиране и фондацията, отхвърля да имат общо .

" Не е редно в връзките сред две суверенни страни да има обособени партии политически медиатори, който има такива искания просто е фанатик ", изясни добави той. Местан не чака финансиране, тъй като това би било нелегално и по българските закони , добави той.

" Нито Република Турция и ПСР са се намесвали в изборите в България, нито партия ДОСТ си е разрешила по време на референдума и по време на тези избори да се намесва във вътрешните работи на Турция - за разлика от Движение за права и свободи, които по време на референдума и по време на изборите освен взеха страна, само че и жестоко се намесиха във вътрешните работи на Турция ", изясни Местан.

 Местан се оплака от нарушени права
Местан се оплака от нарушени права

Турското малцинство у нас - факт

Според него, за Турция се приказва политизирано и профанизирано, тъй като няма по какъв начин при властническо ръководство, съпротива да прави многомилионни манифестации . Въпреки изключителното състояние и възобновяване от " тежък опит за прелом ", никой не пречи на никого да взе участие в избори .

Има какво да научим от Турция , тъй като тук законът не разрешава пропаганда на майчин език, което не е европейско, изясни той.

Местан разяснява, че за 16 години Ердоган е повишил Брутният вътрешен продукт на глава от популацията съвсем 3 пъти, внезапно е понижил детската смъртност и съвсем всички младежи са в просветителната система.

На въпрос за понижаване на бедността и проблемите на образованието в България , макар че Местан и Движение за права и свободи са били дълго във властта, Местан отговори, че Ердоган е добра вест за България, тъй като е добър другар на България.

Да не се бърка политиката на духовните граници и териториални искания , желае Местан. А неговите духовни граници се простират до такава степен, където има български жители. Той чака проевропейски политика от Ердоган и задълбочаване на връзките с Европейски Съюз.

 Местан не вижда териториални искания в думите на Ердоган
Местан не вижда териториални искания в думите на Ердоган

Душевните граници на ръководителя на ДОСТ - където са българите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР