Турското външно министерство осъди пристрастния и откъснат от реалността доклад

...
Турското външно министерство осъди пристрастния и откъснат от реалността доклад
Коментари Харесай

Турция отхвърля доклада на Европарламента за страната

Турското външно министерство осъди " пристрастния и откъснат от действителността " отчет на Европейския парламент за Турция от 2021 година

" Турция отхвърля пристрастната и нереалистична оценка в отчета на Европейския парламент, учредена на лекомислен и непредвидлив метод, който подценява ясната нужда от подсилване на връзките сред Европейски Съюз и Турция ", се споделя в изказването.

Министерството означи, че главното очакване на Турция към Европейския парламент не е той да бъде инструмент в ръцете на " тесногръди " кръгове, а да показва позиция, която предизвиква позитивното отношение към институциите на Европейски Съюз, с цел да се съживи преговорният развой за присъединението на Турция към общността. В изказването се акцентира, че до момента позицията на Европейския парламент е противоположна.

" По този метод Екологичен потенциал губи престиж и доверие в очите на турската общност. Поради тази причина голословните мнения в отчета, които касаят демокрацията, върховенството на закона и правата на индивида в нашата страна, както и недалновидните политики на една или две страни членки на Европейски Съюз във връзка с Егейско море, Източното Средиземноморие и Кипър, са без значение за нас ", се споделя в изказването.

В изказването се показва, че Турция чака всички институции на Европейски Съюз да изпълнят отговорностите си към Анкара. Министерството на външните работи посочи, че става дума на първо място за активизиране на процеса на присъединение на Турция към Европейски Съюз, ускорение на разговора за либерализиране на визовия режим, започване на договаряния за възобновяване на митническия съюз, разширение на съдействието в битката с тероризма и използване на доброволния филантропичен проект за реадмисия в границите на съдействието в региона на миграцията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР