Турското правителство днес се очаква да обсъди повишаването на заплатите

...
Турското правителство днес се очаква да обсъди повишаването на заплатите
Коментари Харесай

Турското правителство обсъжда кандидатурата на Швеция за НАТО

Турското държавно управление през днешния ден се чака да разиска повишението на заплатите на държавните чиновници, стопански законопроекти, както и кандидатурата на Швеция за участие в НАТО, предават турските медии и Българска телеграфна агенция.

Заседанието на кабинета, което ще бъде управлявано от президента Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва, ще стартира в 15:00 ч. Очаква се след 19:00 ч. президентът да направи изказване, прецизира телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Това ще бъде първото съвещание на държавното управление от три седмици, прибавя малкия екран.

Основна точка в дневния ред ще бъдат решенията в икономическата и обществената сфера. Кабинетът ще би трябвало да приготви законопроекти за повишение на минималната заплата на държавните чиновници до 22 хиляди лири (около 850 долара), за освобождение на част от популацията от налози при покупка на компютри и телефони. Планира се тези разпореждания да бъдат включени в пакет от законодателни начинания, който се чака тази седмица да бъде импортиран за разглеждане в Народното събрание.

Пакетът ще включва и начинания в поддръжка на пенсионерите, както и наредба, забраняваща увеличението на наемите за жилища с повече от 25 % до юли 2024 година, показва в. „ Сабах “.

Кабинетът ще разиска и осъществяването от страна на Швеция на условията на Турция за участие в НАТО. Анкара упорства Стокхолм да затегне антитерористичното си законодателство и да екстрадира лица, считани за терористи от турските управляващи. Турция към момента не е одобрила кандидатурата на Швеция за участие в НАТО, а обстановката се усложнява още повече след проявата предходната седмица, при която в Стокхолм бе изгорено копие на Корана. Случаят провокира остри рецензии освен в Турция, а в и в доста други мюсюлмански страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР