Турското Министерство на външните работи е извикало снощи на спешна

...
Турското Министерство на външните работи е извикало снощи на спешна
Коментари Харесай

Анкара привика българския посланик за обяснения |

Турското Министерство на външните работи е извикало нощес на незабавна среща българския дипломат Ангел Чолаков, откакто по-рано денем и турският му сътрудник в София Айлин Секизкьок беше привикан от Външно.

Поводът е бил изказванията за интервенция на Турция в изборите за президент и парламент у нас. Новината беше оповестена малко след среднощ от турската телевизия TRT. Според медията от Турция са коментирали и .

Посланикът на България е бил осведомен, че изказванията на българските управляващи са неуместни. Анкара не утвърждава и обстоятелството, че турският дипломат е викан в българското външно министерство.

Чрез срещата с Секизкьок на турската страна бе привлечено вниманието за случаи на ангажиране на публични лица, турски политически водачи, изселнически организации и медии с предизборна пропаганда и апели в Република Турция за гласоподаване в интерес на политическа партия у нас, обясниха от Министерство на външните работи. Българската страна е изразила очакване турските институции и публични лица изрично да се въздържат от пропагандни дейности и политически послания, имащи отношение към изборния развой в България, по време на идния втори тур на изборите за президент и вицепрезидент на България на 21 ноември 2021 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР