Турското министерство на отбраната съобщи, че според първоначални данни 19

...
Турското министерство на отбраната съобщи, че според първоначални данни 19
Коментари Харесай

Турция неутрализира 19 терористи с при новата операция в Северен Ирак

Турското министерство на защитата заяви, че съгласно първични данни 19 терористи са обезвредени при почналата тази нощ интервенция на турските въоръжени сили в Северен Ирак, съобщи Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

В известието се показва, че интервенцията е била подхваната за да " бъдат предотвратени терористични набези " и " да се обезпечи граничната сигурност ".

" Целите на първия стадий са завладяни. Операцията продължава сполучливо съгласно проектите. Турските бойци съумяха да открият надзор над региона. Продължават издирвателните дейности. Всички убежища, укрития и по този начин наречени щабове, както и пещери и бърлоги на терористите ще бъдат унищожени. Според първични данни при интервенцията са обезвредени 19 терористи ", се споделя в известието, като се прибавя, че се чака този брой да нарасне вследствие на издирвателните интервенции в региона.

В известието се показва, че в хода на интервенцията са били ранени четирима турски военнослужещи.

" Нашите героични командоси и червени барети, подкрепени от щурмови хеликоптери, дронове, въоръжени безпилотни самолети, дойдоха на терен по суша и въздух и завзеха избраните цели ", съобщи турският министър на защитата Хулуси Акар по-рано през днешния ден. Той акцентира, че нахлуването е ориентирано към " терористи " и се демонстрира " оптималната сензитивност ", с цел да се избегнат вреди на цивилни, културни и религиозни обекти.

Офанзивата е част от продължаващата акция на Турция в Ирак и Сирия, ориентирана против бойците от Кюрдската работническа партия (ПКК) и сирийските кюрдски милиции Сили за отбрана на народа (СЗН), които Анкара преглежда като отклонение на ПКК.

Кюрдската работническа партия, която води въоръжена битка против турската страна от 1984 година, се преглежда като терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати. Групировката има бази в Северен Ирак.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР