Турският здравен министър заяви, че броят на случаите на COVID-19

...
Турският здравен министър заяви, че броят на случаите на COVID-19
Коментари Харесай

Турски студенти се редят на опашки за PCR , не ги пускат в у...

Турският здравен министър съобщи, че броят на случаите на COVID-19 измежду децата на възраст 0-17 години се е удвоил през последните три седмици с повторното отваряне на учебните заведения от 6 септември.

Отбелязвайки, че една четвърт от общите случаи на COVID-19 са били открити във възрастовата група от 0 до 17 години, Коджа сподели, че присъственото образование в университети също ще повлияе на броя на случаите.

Всички погледи в Турция са ориентирани към висшите образователни заведения, където талази от студенти влязохаа в кампусите за присъствено образование тази седмица. Служителите следят от близко обстановката и дали Covid-19 случаите ще се усилват.

От 15 октомври формалните лица обявиха, че чакат да видят поредните резултати от инфекцията заради завръщането на студентите в кампусите.

Междувременно, защото множеството университети желаят PCR проби от студентите за влизане в кампусите, дълги опашки се появиха пред здравните центрове на университетите или лечебните заведения наоколо.

„ Учените и студентите чакат с часове, с цел да получат PCR проби в университетите в страната “, оповестява всекидневник Милийет.

Студентите подлагаха на критика дългите опашки в обществените мрежи, качвайки фотоси на възпитаници, които образуват огромни тълпи.

„ Чаках три часа, с цел да направя PCR тест в държавната болница в Кечиорен (район в столицата Анкара) “, сподели един юноша.

" Казват, че ние сме бъдещето на страната, само че не можем да влезем в кампуса в случай че не сме имунизирани ", добави различен.

Студент упрекна университет в Анкара, че „ се прави нарушаване “ и не е позволен.

„ Има единствено един човек, който прави проби. Не можем да забележим края на опашката в поликлиниката за PCR тест в нашия университет “, оплака се различен студент.


От друга страна, студентите могат да бъдат имунизирани в някои кампуси на университети.

Университетите в Биледжик и Невшехир са два от тях. Пред трапезарийте са отворени шатри за имунизация, където студентите получават ваксини или информация за стратегиите за имунизация, показа в. Милиет.

„ Като Научно-консултативен съвет по ковид и Министерство на здравеопазването считаме, че всички други възможности, в това число образованието през уикенда, би трябвало да бъдат алтернатива и учебните заведения би трябвало да останат отворени “, сподели той и добави, че същият метод ще бъде прегледан и за университетското обучение.

„ Не желаеме да слагаме повече ограничавания през новия интервал “, акцентира той.

Той също по този начин означи, че те ще предложат различен вид с новата турска ваксина Тюрковак, в допълнение към имунизациите, идващи от чужбина, тъй че хората ще могат да избират сред повече налични ваксини.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР