Турският здравен министър Фахреттин Коджа е призовал жителите на Истанбул

...
Турският здравен министър Фахреттин Коджа е призовал жителите на Истанбул
Коментари Харесай

Призив: Да не се излиза от Истанбул, 40% от заразените с коронавирус в Турция са там

Турският здравен министър Фахреттин Коджа е призовал жителите на Истанбул да не пътуват отвън мегаполиса, като е напомнил, че в най-големия град на страната са регистрирани 40 % от всички случаи на инфектирани с ковид в Турция, съобщи в. " Хюриет дейли нюз ".

" Ако сте в Истанбул, не напускайте града. Вие може да сте пропагандатор без признаци, може да сте неоткрито контактно лице. Ако не е неотложно, отложете пътуването си ", е написал Коджа в Туитър.

Министърът е посъветвал също хората да не посещават възрастните си родственици, върнали се в Истанбул, тъй като директният контакт може да е рисков, добавя Българска телеграфна агенция.

Коджа е предизвестил и хората, които възнамеряват да пътуват до мегаполиса. Той ги е призовал да се наблюдават за възможни симтпоми на болест седем дни преди пътуването и да го анулират, в случай че имат признаци на ковид.

Осман Билгин, валия на окръг Къркларели, намиращ се наоколо до Истанбул, е показал, че броят на инфектираните с ковид в окръга доста е повишен.

" Интензивните отделения в градските лечебни заведения са съвсем цялостни. В този миг ние не можем добре да се оправяме с епидемията при тези условия. На лекарите може да им се наложи да вършат избор сред пациентите ", е декларирал Билгин.

Той е отбелязал, че 50 % от случаите в Къркларели са вследствие на домашни визити и контакт сред членове фамилията в едно домакинство.

Турски публични представители, в това число членовете на профилирания теоретичен съвет за битка с ковид, разискват в този момент възможни ограничения, които да бъдат въведени на фона на повишаването на боря на инфектираните в страната, оповестява в. " Хюриет ".

Те обмислят целеви ограничаващи ограничения вместо повсеместни ограничавания, като да вземем за пример по-кратко работно време за заведения за хранене и питейни заведения, които сега обслужват клиенти до среднощ.

Новите ограничаващи ограничения за заведения за хранене и питейни заведения може да бъдат приложени като се стартира от Истанбул, мраморноморския регион, столицата Анкара и Измир.

Според вестника може да бъдат въведени и спомагателни ограничения като смяна на часовете за придвижване на публичния превоз, на работното време на магазините и в заводите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР