Турският външен министър Мевлют Чавушоглу обяви, че планираната военна операция

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу обяви, че планираната военна операция
Коментари Харесай

Офанзивата на Турция срещу кюрдите в Сирия не зависи от изтеглянето на САЩ

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу разгласи, че плануваната военна интервенция на Турция против кюрдските бойци в Сирия не зависи от оповестеното евакуиране на американските военнослужещи от Сирия , оповестяват турските медии.

Ако Съединени американски щати не изтеглят войските си в точния момент , посочи Чавушоглу, Анкара ще предприеме военна атака против " Отрядите за национална отбрана " на сирийските кюрди източно от река Ефрат, оповестена от турския президент Реджеп Тайип Ердоган в средата на декември и отсрочена дни по-късно.

" Отдавна искахме Съединени американски щати да прекратят поддръжката за " Отрядите за национална отбрана ", уточни турският първи посланик, добавяйки, че е подписана пътна карта с Вашингтон, целяща разрешаването на казуса.

Министърът се възползва от опцията да разгласи, че турският президент възнамерява да организира двустранна среща с съветския си сътрудник Владимир Путин, както и тристранна среща на върха във формат Астана. Той не е загатнал точните дни, само че отбелязал, че Москва ще предложи график.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР