Турският президент за пореден път подчерта, че Анкара няма намерение

...
Турският президент за пореден път подчерта, че Анкара няма намерение
Коментари Харесай

Ердоган: Турция ще продължи да развива връзки с ЕС, САЩ, Рус...

Турският президент за следващ път акцентира, че Анкара няма желание да " избира сред Запада и Изтока "

Турция ще продължи да развива връзки с Европейския съюз, Съединени американски щати, Русия и арабските страни, изхождайки от личните си ползи и упования за такова съдействие, съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган, на 7-ия конгрес на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) в Анкара.

Според Ердоган Турция е решена да " разшири броя на другарските страни и да позволи различията, с цел да трансформира района в зона на непоклатимост ". " Усилията на Турция за разрешаване на сирийския спор ще продължат, до момента в който в тази страна не се образува държавна система, отразяваща ползите на всички пластове на обществото. ", добави той.

Президентът Ердоган, акцентира големия принос на ръководещата ПСР за Турция през последните 19 години на ръководството си.

Президентът акцентира, че партията е трансформирала Турция в една от най-развитите страни в света във връзка с демокрацията и технологийте, като акцентира многото вложения, които ПСР направи в редица области, в това число опазване на здравето, обучение, инфраструктура, енергетика и защита във всички 81 провинции на страната.

Конгресът се организира при строги ограничения против COVID-19.

Партията претърпява 70% преструктуриране и се чакат скорошни промени в кабинета, обявиха от ПСР.

Президентът разгласи, че Централният комитет на партията е уголемен от 50 членове на 75, които ще бъдат определени от към 1500 делегати на този конгрес. Ердоган беше избран отново за ръководител на партията, до момента в който някогашният ръководител на Народното събрание и министър-председател Бинали Йълдъръм беше назначен за заместник-председател на партията, в допълнение към титуляра Нуман Куртулмуш.

Понастоящем ПСР доближи 13,5 милиона членове, от които над 1 милион са младежи. „ Няма друга сходна партия в света “, уточни Ердоган.

Ердоган изрази и увереността си в успеха на идните постоянни избори през 2023 година
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР