Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви след разговори с руския

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви след разговори с руския
Коментари Харесай

Турция се противопостави на алтернативните предложения по сделката за зърно

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи след диалози с съветския си сътрудник Владимир Путин, че Анкара е срещу различни оферти на миналогодишното съглашение за зърно в Украйна, което Москва провали през юли.


Както Украйна, по този начин и Русия показаха съперничещи си проекти да стартират независимо да изпращат зърно през Черно море.

Но Ердоган, който оказа помощ за посредничеството при първичната договорка, се пробва да съживи съглашението и да го употребява като основа за по-широки мирни договаряния.

" Алтернативните оферти, импортирани в дневния ред, не могат да предложат резистентен, сигурен и непрекъснат модел, учреден на съдействието сред страните, какъвто е Черноморската самодейност ", съобщи Ердоган на взаимна медийна изява с Путин в Сочи.

Украйна изпрати четири кораба по нов морски маршрут, а Русия приготвя проект за гратис изпращане на хранителни артикули в някои африкански страни и за изпращане на зърно с отстъпка за преправка в Турция в границите на съглашение, включващо и Катар.

Ердоган съобщи, че Турция и Организацията на обединените народи са подготвили нови оферти, целящи да решат проблемите на Русия със договорката, и добави, че се надява " скоро " да се реализира работещо решение.

" Подготвихме нов пакет от оферти в консултация с Организация на обединените нации. Вярвам, че е допустимо да се реализиран резултати. Вярвам, че скоро ще бъде реализирано решение, което ще отговори на упованията на Турция ", съобщи Ердоган. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР