Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че в западните

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че в западните
Коментари Харесай

Ердоган: Турция няма проблеми при осигуряването на енергия и на храни

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи през днешния ден, че в западните страни се ускоряват безпокойствата по отношение на обезпечаването на сила и на храни, като добави, че Турция " няма подобен проблем ", съобщи Анадолската организация.

С настъпването на зимния сезон на Запад се усилват безпокойствата във връзка с обезпечаването на силата и храните. Ние нямаме такива терзания, акцентира Ердоган.

Междувременно турският водач добави, че милиони хора от Африка до Азия изпитват усложнения при обезпечаването на съществени хранителни артикули.

Той акцентира, че над 7 млн. тона украинско зърно към този момент са изпратени на международните пазари през Турция след подписването на съглашение за износа на украинско зърно.

Доставките на зърно се правят според съглашението, подписано в Истанбул на 22 юли сред Турция, Руската федерация, Украйна и Организация на обединените нации, предвиждащо безвреден експорт на зърно и хранителни артикули от украински пристанища. В Истанбул бе открит Съвместен координационен център, който инспектира товарите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР