Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че Анкара може

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че Анкара може
Коментари Харесай

Ердоган: Турция може да се раздели с ЕС, ако е необходимо

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи през днешния ден, че Анкара може да се раздели с Европейския съюз, в случай че това е належащо, съобщи турската държавна телевизия ТРТ Хабер, представена от Българска телеграфна агенция.

Коментара той направи в отговор на въпрос за признатия от Европейския парламент отчет за Турция, съгласно който " процесът на присъединение на Турция към Европейски Съюз не може да се възобнови при актуалните условия “.

Пред кореспонденти преди да отпътува на посещаване в Съединените щати, Ердоган съобщи, че Европейският съюз подхваща стъпки " да се откъсне от Турция ".

" В този интервал, когато Европейският съюз подхваща ходове за отделяне от Турция, ние вършим своите оценки в подтекста на тези събития и след тези оценки, в случай че е нужно, можем да се разделим с Европейския съюз ", сподели той.

Екологичен потенциал прикани в годишния си отчет Турция и институциите на Европейски Съюз и страните членки да „ пресечен сегашната задънена улица “ и да потърсят „ реален рамка “ за връзките сред Европейски Съюз и Турция.

Турското външно министерство подлага на критика отчета и изрази вяра, че позицията му ще бъде по-конструктивна, откакто Екологичен потенциал промени състава си, оповестиха турски медии.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР