Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че след срещата в

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че след срещата в
Коментари Харесай

Ердоган: САЩ и Русия изглежда нямат намерение да използват ядрено оръжие. Засега

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че след срещата в Анкара сред Съединени американски щати и Русия на равнище шефове на разузнаванията има усещане, че към този момент никоя от страните няма желание да употребява нуклеарно оръжие, съобщи турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, представена от Българска телеграфна агенция.

Ердоган е споделил това пред кореспонденти на връщане от Индонезия, където взе участие в срещата на върха на Г-20. С тези думи той отговори на публицист, който го помоли да разяснява срещата на ръководителите на американското и съветското разузнаване в турската столица под координацията на Турция.

" Информацията, която получих от моя началник на разузнаването за това дали Русия и Съединени американски щати ще прибягнат тук до нуклеарно оръжие, е, че към този момент и двете страни няма да вършат опити да употребяват нуклеарно оръжие. Разбира се, желаеме да ги държим под строго наблюдаване и да осигурим опция постоянно да се събират ", сподели Ердоган.

" Не дай си Боже, това би довело до нова международна война. Нека не даваме такава опция ", добави той.

Ердоган посочи, че двете страни би трябвало да се срещат постоянно, с цел да може да бъде предотвратена нова международна война. Отношенията сред Вашингтон и Москва се утежниха до най-лошото си равнище от десетилетия, откогато Русия стартира нашествието си в Украйна през февруари.

Заплахите на съветския президент Владимир Путин за потребление на нуклеарни оръжия във войната в Украйна подхраниха опасенията за ескалация, разяснява БНР.

Междувременно падна първият сняг за сезона в Украйна, която е подложена на спирания на тока след съветските удари по енергийната инфраструктура в цялата страна.

Засегната от планувани и необявени спирания на електричеството е и столицата Киев. По-рано тази седмица регионалният шеф предизвести, че обстановката може да стане „ сложна “ и че температурите може да паднат до минус 10 градуса по Целзий.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР