Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че ще предприеме действия

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че ще предприеме действия
Коментари Харесай

Ердоган изригна: Виена води света към война между кръста и полумесеца! Ще видите вие

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че ще предприеме дейности в отговор на решението на Виена да закрие седем джамии и да прогони турски мюсюлмански свещеници, които бяха упрекнати, че са финансирани от задгранични страни, заяви ДПА.

Страхувам се, че стъпките, подхванати от австрийския министър председател, водят света към война сред кръста и полумесеца, съобщи Ердоган в Истанбул, съобщи Анадолската организация.

Вие вършиме това, а ние ще седим със скръстени ръце? Това значи, че ние ще предприемем също някои стъпки, съобщи Ердоган, предава Българска телеграфна агенция. 

Австрийският канцлер Себастиан Курц разгласи, че ще предприеме твърди ограничения против политическия ислям, което ще включи закриването на седем джамии по съмнения, че са свързани с турски националисти.

Планът на Курц включва също предизвестие, че съвсем една четвърт от 260 мюсюлмански духовници в Австрия могат да бъдат подложени на процедура за експулсиране, защото са под наблюдаване за допустимо незаконно финансиране от Турция.

Отношенията сред Австрия и Турция се утежниха доста през последните месеци, защото Курц разгневи Анкара, изразявайки опасения по отношение на имиграцията и трансформирайки в част от своята предизборна акция прекратяването на договарянията на Турция за участие в Европейски Съюз.

/24 часа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР