Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че иска споразумението за

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че иска споразумението за
Коментари Харесай

Спешно искане на Ердоган! Има ли напрежение

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че желае съглашението за обновяване на износа на украинско зърно през Черно море по проекта на Организация на обединените нации да бъде изложено в писмена форма тази седмица, откакто предходната седмица беше реализирано общо съглашение, съобщи организация Ройтерс, като се базира на текст, публикуван през днешния ден от турското президентство.

В понеделник Анкара заяви, че тази седмица евентуално ще бъде извършена среща по тематиката сред Русия, Украйна, Турция и Организация на обединените нации.

От диалозите предходната седмица в Истанбул произлезе съглашение по отношение на общите очертания на процеса по проекта на Организация на обединените нации. Сега, желаеме да обвържем това съглашение с писмен документ, съобщи Ердоган пред кореспонденти по време на завръщането си от Техеран, където се срещна със своя съветски сътрудник Владимир Путин.

Надяваме се проектът да стартира да се извършва в околните дни, добави Ердоган. Той сподели още, че Турция и Русия, морски съседи в Черно море, ще продължат солидарността си за природния газ и атомната електроцентрала Аккую, добавяйки, че е разискал също с Путин закупуване на самолети-амфибия от Русия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР