Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че американският лидер Джо

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че американският лидер Джо
Коментари Харесай

Аз дружа с Русия!. Ердоган говори за бъдещето на Турция

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че американският водач Джо Байдън по време на срещи с него се е опитал да се отхвърли от предходните си думи за нуждата от отстраняването на турския му сътрудник от власт.

„ Преди началото на предизборната акция (в САЩ) Байдън направи изказвания в интерес на „ елиминирането на Ердоган “. Той направи това изказване безмилостно. След това известие се срещахме доста пъти. Когато го попитах, той се опита да се отметне “, сподели Ердоган в изявление за турски медии, представени от РИА Новости.

Турският водач направи прилика със обстановката с опозиционния претендент за президент Кемал Кълъчдароглу, който прикани Русия „ да не се намесва “ в изборите в Турция, а по-късно го назова единствено „ предизвестие “ и сподели, че няма недоволства против руснаците.

„ Г-н Кемал, не се научихте на политически способи “, обърна се Ердоган към съперника си. Той напомни и думите, приписвани на Кълъчдароглу за желанието за налагане на наказания против Русия, отбелязвайки, че доста европейски страни са споделили същото, „ и по-късно също са тръгнали в противоположната посока “.

„ Така не се ръководи страна. Аз другарувам със Съединени американски щати, другарувам с Русия и съм другар и с тези на Запад, които са недоброжелателни към нас “, заключи турският президент.

Президентските и парламентарните избори в Турция са планувани за 14 май. Лидерът на партията Memleket Мухарем Индже разгласи, че отдръпва кандидатурата си три дни преди изборите, в този момент трима политици ще се състезават за президентския пост: настоящият президент Реджеп Тайип Ердоган, претендентът на седем опозиционни партии Кемал Кълъчдароглу и претендентът на обединението Ата Синан Охан. Вторият тур на президентските избори, в случай че никой претендент не събере 50% от гласовете, ще се организира на 28 май.

Превод: Европейски Съюз



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР