Турският президент Реджеп Тайип Ердоган в реч вчера следобед отново

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган в реч вчера следобед отново
Коментари Харесай

Eрдоган: Вратите за бежанци към Европа ще бъдат отворени, когато настъпи подходящото време

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган в тирада през вчерашния ден следобяд още веднъж заплаши, че Турция ще отвори вратите си за бежанците, „ когато настъпи подобаващото време “. В телевизионно изявление вечерта пък турският водач удостовери идната с американския президент Доналд Тръмп среща на 13 ноември, на която ще бъдат обсъждани двустранните връзки.

В телевизионно изявление турският президент изиска Съединените щати да предат на Турция командира на кюрдските Сили за отбрана на народа Мазлум Кобани (Ферхат Абди Шахин) и още веднъж разкритикува водачите на Германия, Съединените щати и Франция за контактите им с организации, които Анкара счита за терористични. Той акцентира, че Турция води война против терористи, а не против кюрдите като цяло.

По-рано през вчерашния ден в Анкара Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че е издигнал концепцията за основаване на зона за сигурност в Сирия на срещата на Г-20 в Турция през 2015 година и че преди Европарламентът през вчерашния ден да призове за зона, неразрешена за полети, Анкара е упорствала за това. Ердоган разяснява:

" Краят на Европейския съюз ще настъпи заради тази липса на почтеност и лицемерие. Когато кажа, че ще отворим вратите си, те се паникьосват. Не се паникьосвайте. Когато пристигна подобаващият миг, тогава вратите ще се отворят. Да ви забележим. Имате пари, мощни сте, обаче като през морето към Гърция отидат 100-200 души, обаждат ми се по телефона и споделят „ 100 души отидоха на островите “. Тук има 4 милиона. 4 милиона! А за това глас не се чува. "

 

Турският държавен глава беше безапелационен, че Анкара не се нуждае от ничие позволение при битката с тероризма и ще продължи битката си с тероризма както тя знае. Той изясни, че преди да предприеме стъпките си, Турция е уведомила Организация на обединените нации, Иран, Русия и Съединените щати.

Реджеп Тайип Ердоган за следващ път уточни, че Турция е решена да обезпечи изискванията за непринудено връщане на 2 млн. души в Северна Сирия и акцентира, че единственото решение на обстановката в страната е посредством сформиране на нова конституция.

Междувременно 4 от петте парламентарно показани партии в турския Меджлис (без прокюрдската Демократична партия на народите) одобриха документ, осъдителен резолюцията на Европарламента във връзка с турската военна интервенция в Сирия. В декларацията на Европейския парламент интервенцията е окачествена като нарушаваща интернационалното право и подкопаваща стабилността на целия район./ БНР

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР