Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се е срещнал с председателя

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се е срещнал с председателя
Коментари Харесай

Турският президент се е срещнал с лидера на Хамас

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се е срещнал с ръководителя на Политическото бюро на палестинското придвижване Хамас Исмаил Хания в Истанбул през вчерашния ден вечерта, предадоха турски медии, представени от БНР.
Закритата за медии намира се е провела в президентския офис в двореца „ Долмабахче “. Тя е била във връзка 32-годишнина от основаването на Хамас и не беше авансово оповестена на формалната страница на турското президентство.
Палестинското политическо и въоръжено съпротивително придвижване е учредено на 14 декември 1987 година
Турция в последните години поддържа интензивно в Близкия изток организациите, свързани с политическата линия на „ Мюсюлмански братя “. Хамас са считани за палестински клон на идеологията на „ Мюсюлмански братя “.
Само ден преди срещата Турция обнови листата на най-издирваните лица, в който се намира живеещият в заточение палестински политик Мохамед Дахлан - един от огромните неприятели на Хамас на палестинската политическа сцена. Турция усили премията за главата на Дахман от 4 на 10 млн. турски лири (3,2 млн. лева.) поради съмнения, че е подкрепял финансово опити за прелом в страната на 15 юли 2016 година, напомня БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР