Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че ще се срещне

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че ще се срещне
Коментари Харесай

Ердоган ще се срещне с делегациите на Русия и Украйна преди преговорите в Истанбул

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че ще се срещне с делегациите на Русия и Украйна преди началото на утрешните договаряния в Истанбул, съобщи турската държавна телевизия, представена от Българска телеграфна агенция.

Ердоган уточни това в изявление след съвещание на кабинета, на което са били разисквани последните развития във войната сред Русия и Украйна.

Ние сме страната, която поставя най-вече старания за решение на рецесията по пътя на съглашение и разговор, уточни още Ердоган по отношение на спора сред Русия и Украйна.

Той сподели, че диалозите му с президента Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През и с украинския му сътрудник Володимир Зеленски се развиват позитивно.

Ердоган и Путин се договориха в телефонен диалог през вчерашния ден идващият кръг от директни договаряния сред представители на Русия и Украйна да се организира в Истанбул.

Турските медии оповестиха, че договарянията за мир сред делегациите на Русия и Украйна ще стартират на следващия ден в 10.30 часа в двореца Долмабахче.

Анкара, която има ролята на медиатор за разрешаване на рецесията в Украйна, се надява договарянията в Истанбул да доведат до преустановяване на огъня.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР