Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова за реформа на ООН,

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова за реформа на ООН,
Коментари Харесай

Eрдоган призова за реформа на ООН

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган прикани за промяна на Организация на обединените нации, заяви агенция Anadolu.

" Лицемерието на интернационалните общности и двуличието на международните организации,чиято задача е обезпечаването на мира и сигурността по света, доситгнаха такива мащаби, че е невероятно повече да бъдат прикривани. Именно затова Анкара приканва за рееформиране на Организация на обединените нации ", съобщи той, представен от турската организация.

Тази промяна е неизбежна, интернационална система, която регистрира само ползите на петте страни непрекъснати членки, няма бъдеще, счита Ердоган.

Същата теза разви и външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу на съвещание на Генералната Асамблея на Организация на обединените нации през април.

По-рано генералният секретар на ООН Антониу Гутериш сподели в изявление за телевизия SVT, че сложността, с която се сблъсква ООН при разрешаване в частност на сирийската рецесия може да се изясни със " структурни проблеми на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, който " представля светът, подобен, какъвто е бил след Втората международна война, а не подобен, какъвто е в този момент ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР