Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова за по-ниски лихвени проценти,

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова за по-ниски лихвени проценти,
Коментари Харесай

Ердоган нарече лихвените проценти майка на всяко зло

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган прикани за по-ниски лихвени проценти, като ги дефинира като " майката и бащата на всяко зло ", предизвиквайки ново поглъщане на турската лира, защото вложителите се тормозят от способността на централната банка да обуздае високата инфлация, оповестява " Ройтерс ".

Лирата поевтиня до 4,3080 по отношение на $ след мненията на Ердоган, откакто през вчерашния ден пазарите затвориха при 4,2374. В сряда лирата доближи рекордно ниско ниво от 4,3780, преди да нарастне много на идващия ден.

" Ако моят народ ми каже да продължа по този път на изборите, аз се заричам, че ще реализира победа в битката против това проклинание на лихвените проценти ", разяснява Ердоган в Анкара, имайки поради предварителните избори, които ще се проведат на 24 юни.

" Защото имам вяра, че лихвените проценти са майката и бащата на всяко зло ", посочи турският държавен глава пред предприемачи.

Засилването на лирата през вчерашния ден се дължи на новината, че Ердоган е провел непланирана среща на икономическия си екип, с цел да обсъдят внезапния спад на цената на лирата, която през тази година поевтиня с повече от 10 % по отношение на американската валута.

На срещата Ердоган и икономическият екип са се разбрали да подхващат ограничения за облекчение на натиска върху лихвите и да оказват помощ за предпазването на лирата. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР