Турският президент Реджеп Тайип Ердоган поздрави българския премиер Кирил Петков

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган поздрави българския премиер Кирил Петков
Коментари Харесай

Ердоган поздрави Петков за борбата с корупцията

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган поздрави българския министър председател Кирил Петков за волята на държавното управление да пребори корупцията и да реформира правосъдната система. Те се съгласиха, че тези политики ще привлекат и повече вложители. Срещата сред двамата водачи се организира по време на Международния дипломатически конгрес в Анталия, заяви държавната пресслужба.

Акцент в срещата сред Петков и Ердоган бяха добросъседските връзки сред България и Турция, както и желанието за по-активно съдействие в енергийния бранш, в областта на стопанската система, инфраструктурата и защитата. Турският президент и българският министър председател разискаха опциите за възстановяване на транспортната съгласуваност, както и построяването и подобряването на пътните връзки, в това число сред Пловдив и Истанбул. Двамата означиха напредъка и положителната работа по време на двустранните срещи на министрите на превоза и подхванатото за облекчение на трафика на граничните пунктове сред България и Турция.

От своя страна Кирил Петков приветства Реджеп Ердоган за лидерската му роля в дипломатическите диалози сред Украйна и Русия.

Вчера българският министър председател разгласи, че на идната среща с Ердоган желае да бъдат разисквани общи планове, като даде образец с достъпа на България до азерски газ, който минава през Турция. В известието през днешния ден не се загатва тази тематика в диалога сред двамата.

По-рано министър председателят Кирил Петков взе участие във втория ден на Световния дипломатически Форум. В рамките на панела водачите разискаха тематиката за смяната.
Условието да направиш смяна в обществото и в политиката, е това да си самостоятелен ", акцентира Петков.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР