Турският президент Реджеп Тайип Ердоган постави икономиката сред акцентите на

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган постави икономиката сред акцентите на
Коментари Харесай

Ердоган: Искам да превърна Турция в един от световните лидери

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган сложи стопанската система измежду акцентите на новогодишното си обръщение към жителите и съобщи, че Турция си слага за цел да придобие политическа и икономическа мощ, която да я издигне до самия връх в класацията на най-развитите страни, заяви „ Хюриет дейли нюз “.

Ердоган загатна икономическите проблеми, пред които Турция е изправена от края на 2021 година

Неблагоприятният процес на събитията в света, който едвам съумя да устои на световната пандемия, както и на икономическите разтърсвания, провокирани от последвалата руско-украинска война, неизбежно засегнаха и нас. Въпреки това икономическият модел на Турция, който не прави никакви отстъпки в региона на заетостта и производството, е главната характерност, която отличава нашата страна през този интервал от останалия свят, в това число и от развитите страни, сподели турският водач.

Ердоган призна, че разноските за живот са нарастнали, само че в същото време отличи рекордно високите равнища на претовареност, индустриален потенциал и експорт на Турция.

Благодарение на нашата непоколебима битка и на неповторимата ни политическа и икономическа политика Турция към момента може да стои изправена на крайници макар всички офанзиви, на които е подложена, и всички рецесии, които бушуват по света. Никой не може да отхвърли обстоятелството, че със своята рационална и спокойна позиция, подкрепяща мира и сдържаността в интернационалните рецесии, Турция завоюва уважението на всички, в това число и на своите безконечни съперници, сподели още той. Завършваме сезон в туризма, в който освен компенсирахме загубите си, само че и достигнахме най-високото равнище на приходите. Подобна картина ще видите във всяка област, която разгледате, добави президентът.

Нашата цел към този момент не е да се класираме в челните редици на международната политическа и икономическа лига. Нашата цел е по-скоро да придобием политическа и икономическа мощ, която да ни сложи измежду самите върхове на висшата ранглиста, акцентира Ердоган. Той добави, че преглежда „ демокрацията и инфраструктурата за развиване, които осигурихме в нашата страна през последните 20 години, като основа и начало на тази велика самодейност “.

В умозаключение президентът пожела на турския народ и на цялото човечество 2023 да бъде година, изпълнена с мир, успокоение, здраве и благоденствие.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР