Турският президент Реджеп Тайип Ердоган по време на телефонни разговори

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган по време на телефонни разговори
Коментари Харесай

Ердоган иска да обсъди с Путин газовия хъб в Източна Тракия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган по време на телефонни диалози с съветския си сътрудник Владимир Путин в сряда има намерение да разиска плана за газов хъб, препоръчан от Москва, заяви дипломатически източник в Анкара пред РИА Новости .

Президентите на Руската федерация и Турция по-рано разпоредиха да се създаде в детайли въпросът за основаването на газов хъб в Турция. По-специално през този център е допустимо да се придвижват доставките на газ от развалените Северни потоци. В същото време приказваме освен за основаване на комерсиална платформа в Турция, само че и за развиване на инфраструктурата и увеличение на доставките в южната посока, сподели вицепремиерът на Руската федерация Александър Новак. Други страни също могат да вземат участие тук, сподели той: Алжир, Катар и Азербайджан също доставят газ за Европа през южната посока.

" Това е една от главните тематики в двустранния дневен ред, която е под директния надзор на двамата водачи. Руската страна по-рано разгласи началото на на практика стъпки, процесът се координира. В тази връзка водачите също разискват детайлности и оферти “, съобщи събеседникът на организацията.

Във вторник България и Турция подписаха съглашение за доставка на 1,5 милиарда кубически метра газ годишно от югоизточната ни съседка за интервал от 13 години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР