Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отмени в петък полицейския час

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отмени в петък полицейския час
Коментари Харесай

Ердоган отмени полицейския час през уикендите

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган анулира в петък полицейския час през уикенда, въведен за прекъсване на разпространяването на ковид, като уточни опасенията си от мярката за стопанската система.
Турция е „ под ключ “ през уикендите и формалните празници от април, а Вътрешното министерство сподели в ранните часове на петък, че този уикенд още веднъж ще бъдат затворени 15 града.
Часове по-късно обаче Ердоган разгласи в Twitter, че е отменил полицейския час, защото " противоположната информация от нашите жители " допуска, че ще има негативно икономическо влияние.
Кафенета, заведения за хранене и други публични пространства отвориха тази седмица с вярата полицейският час да бъде анулиран. " Не сме склонни да гледаме нашите жители да страдат тъкмо когато започнаха да се връщат към нормалното си всекидневие след спиране от два месеца и половина ", означи още президентът. Той обаче прикани жителите да употребяват маски, да практикуват обществено разграничаване и да подсигуряват, че съблюдават разпоредбите за хигиена.
Темата продължава и в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР