Турският президент Реджеп Тайип Ердоган осъди днес нападението над служители

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган осъди днес нападението над служители
Коментари Харесай

Ердоган осъди нападението в Ербил, при което бе убит турски дипломат

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган осъди през днешния ден нападението над чиновници на турското консулство в северния иракски град Ербил, съобщи ТАСС.

" Осъждам нападението над нашите консулски чиновници в Ербил. Продължаваме да поставяме старания дружно с иракските управляващи нарушителите да бъдат хванати в най-кратък период ", написа турският водач на своята страница в Туитър.

Според информация от турското външно министерство въоръженото нахлуване против чиновниците на турското консулство е било осъществено в ресторант в града. Най-малко двама души, в това число турски посланик, бяха убити при офанзивата. Един човек е ранен, заяви службата за вътрешна сигурност на Иракски Кюрдистан.

По данни на телевизия Скай нюз - Арабия нападателите са били двама. Според свидетел, представен от Ройтерс, въоръжен нападател е нахлул в ресторанта и е разкрил огън, след което избягал с очакваща го пред заведението кола.

Това е първи случай на нахлуване над дипломати в Ербил, отбелязва ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Засега никой не е поел отговорност за нападението, което бе наказано също от иракските кюрдски сили за сигурност и от външното министерство на Ирак.

Главен зложелател на Турция в Северен Ирак е Кюрдската работническа партия (ПКК), която води въоръжена битка против турската страна от 1984 година и е приета за терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати.

Турски изтребители постоянно бомбардират позиции на ПКК в Северен Ирак, припомня ДПА. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР