Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че е приключена подготовката

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че е приключена подготовката
Коментари Харесай

Ердоган: Турция е готова за операция в Сирия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи, че е завършена подготовката за възможна интервенция в Сирия, предава TACC. Той разгласи това на конференция пред публицисти, преди да отлети за Ню Йорк, където ще участва на 74-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, съобщи организация „ Фокус “.
" Завършихме подготовката по нашата граница. Не желаеме борба със Съединени американски щати, само че не можем да пренебрегнем поддръжката, която те оказаха на терористичните организации. Казах на Тръмп, че той е изпратил хиляди камиони с оръжие. Не бихме могли да купим това оръжие с пари, а вие го давате гратис на терористични групировки ", сподели президентът.
Ердоган също разкритикува поддръжката, която Съединени американски щати оказват на " Сирийските демократични сили ". " В момента районът е съвсем изцяло изчистен от терористите от „ Ислямска страна “. Сега сте измислили нова организация, наречена " Сирийските демократични сили ". Всъщност тя не се разграничава от " Отряди за национална самозащита ", съобщи турският водач, като имаше поради организацията, която съгласно него е клон на оповестената за терористична организация от Анкара „ Работническа партия на Кюрдистан “.
Военните на Турция и Съединени американски щати на 7 август се съгласиха да основат център за взаимни интервенции в Сирия, както и зона за сигурност. На 12 август първата група американски войски дойде покрай границата на Турция със Сирия. Планира се основаването на кулоар, през който сирийските бежанци да могат да се завърнат назад в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР