Турският президент Реджеп Тайип Ердоган изрази увереност, че израелският премиер

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган изрази увереност, че израелският премиер
Коментари Харесай

Ердоган се заканва на Нетаняху: Ще си плати за Газа

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган изрази убеденост, че израелският министър председател Бенямин Нетаняху няма да избегне наказване за военните закононарушения, осъществени в Газа.
 
" Нетаняху няма да избегне наказването за това, което е направил. Рано или късно той ще се изправи пред правораздаването и ще заплати за военните закононарушения, които е сторил ", отсече той след завръщането си от Катар, представен от турския ефирен канал aNews.
 
" Ако интернационалното право се съблюдава прецизно и тези военни закононарушения бъдат осъдени, това решение ще даде образец за всички потисници както в палестинския район, по този начин и в други елементи на света ", уточни Ердоган.
 
Той обаче предизвести и че в случай че осъщественото остане неусетно и жалбата до Международния углавен съд не бъде прегледана, това ще отвори вратата за повече актове на геноцид.
 
Следователно, ние ще следим този въпрос и ще създадем всичко допустимо, с цел да подсигуряваме, че причинителите на геноцида в Газа ще бъдат изправени пред правораздаването, посочи турският президент.
 
По-рано Ердоган назова Нетаняху " касапина " на Газа поради огромния брой цивилни палестински жертви от началото на сегашния спор сред Израел и " Хамас ".
 
По негови думи Нетаняху " е на ръба да развее бялото знаме ", защото Израел не би могъл да нападна Газа без поддръжката на западните страни, изключително на Съединените щати.
 
Относно желанието на Израел да нападна водачите на " Хамас " и в други страни, Ердоган предизвести, че " в случай че се осмелят на нещо сходно в Турция, ще платят висока цена, от която няма да могат да се възстановят ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР