Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и съпругата му Емине са

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и съпругата му Емине са
Коментари Харесай

Турският президент Ердоган е с COVID-19, въпреки че е с три имунизации

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и брачната половинка му Емине са дали позитивни проби за COVID-19, заяви " Дейли Сабах ". И двамата са с леки признаци, написа в персоналния профил на Ердоган в Twitter, добавя Българска телеграфна агенция.

Държавният глава трябваше през днешния ден да взе участие в гала в град Зонгулдак в Северна Турция, само че наличието му беше сменено с видеоконферентна връзка. Според известието двамата са се заразили с разновидността Омикрон.

Припомняме, че Ердоган е с три дози ваксини. Когато се разбра, че президентът има и бустерна доза, той бе подложен на остри рецензии, че се е възползвал, а в това време страната му се бори да обезпечи задоволително дози за служащите на първа линия.

Ердоган се довери на китайската ваксина " Синовак ", а първата му доза бе сложена на 14 януари 2021 година. Той бе един от първите хора в Турция, които бяха имунизирани. Втората доза му бе сложена на 11 февруари, а третата доза на 10 март.

По времето, когато той получи спомагателната доза, на хората, получили първата си доза от препарата на " Пфайзер ", беше казано, че ще би трябвало да чакат 12 седмици за втората, а не един месец, заради дефицит на ваксини в Турция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР