Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е заявил на руския си

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е заявил на руския си
Коментари Харесай

Ердоган е призовал Путин за спиране на огъня

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е декларирал на съветския си сътрудник Владимир Путин в телефонно позвъняване в неделя, че е належащо преустановяване на огъня и по-добри филантропични условия в Украйна, се споделя в изказване на неговия офис, представен от Ройтерс.

" Ердоган означи значимостта на прекратяването на огъня сред Русия и Украйна, използването на мира и подобряването на филантропичните условия в района ", се споделя в известието на неговия офис.

В него се прибавя, че двамата водачи се договорили идващият кръг от договарянията сред Украйна и Русия да се организира в Истанбул.

Мевлют Чавушоглу, министър на външните работи на Турция, който организира диалог с съветския външен министър Сергей Лавров в неделя, сподели, че Турция осъзнава доверието и отговорността, когато става въпрос за плануваните срещи сред Русия и Украйна в Турция.

" Надяваме се, че срещите ще доведат до непрекъснато преустановяване на огъня и в последна сметка ще доведат до мир ", написа Чавушоглу в " Туитър ".

По-рано в неделя украинският договарящ Дейвид Арахамия сподели, че идващият кръг от договаряния лице в лице сред Украйна и Русия ще се организира в Турция в интервала 28-30 март.

Ръководителят на съветския преговорен екип Владимир Медински удостовери, че новият кръг ще се организира на 29-30 март в Истанбул. В момента не е ясно на какво се дължи разминаването в датите.

Припомняме, че четвъртият кръг от договарянията сред украинската и съветската делегация за реализиране на мир се състоя на 14 март. Позицията на Москва е смекчена, само че Украйна е решена да се бори до дъно.

Михайло Подоляк съобщи, че договарянията с Русия за преустановяване на войната може да продължат няколко седмици, макар че има признаци, че позицията на Москва е станала " по-адекватна ".

Разговорите сред Украйна и Русия се организират всеки ден на равнище експертни групи.

Първият кръг от договарянията сред двата екипа договарящи се организира в Беларус, която е съдружник на Русия.
ТЕМА преди 29 минути 708 преди 1 час 410 преди 1 час 741
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР