Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

Ердоган осъди остро Швеция заради изгарянето на копие на Корана в Стокхолм

Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва през днешния ден осъди остро Швеция поради изгарянето на копие на Корана в Стокхолм в първия ден на свещения за мюсюлманите празник Курбан байрам, предават турските медии.

Той посочи, че Турция в никакъв случай няма да се подчини на политиката на провокации или закани.

" Ние ще научим арогантните западни хора, че не е независимост на изложение да се наскърбяват свещените полезности на мюсюлманите ", съобщи Ердоган пред членове на неговата Партия на справедливостта и развиването (ПСР).

Президентът съобщи, че Турция ще покаже допустимо най-силна реакция на това, което окачестви като „ противен митинг “.

Той добави, че акцията по изгаряне на Корана е била осъществена „ под полицейска протекция “, показва телевизия НТВ.

Иракчанин раздра и изгори копие на Корана пред най-голямата джамия в шведската столица Стокхолм през вчерашния ден, откакто локалната полиция позволи провеждането на проявата.

Днес Швеция стартира следствие за тирада на омразата по отношение на иракчанина. Турското посолство в скандинавската страна прикани шведските управляващи да предотвратяват сходни офанзиви.

Министърът на външните работи на Турция Хакан Фидан през вчерашния ден осъди проява по изгаряне на Корана, отбелязва Българска телеграфна агенция.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР