Турският президент Реджеп Ердоган за пореден път обвини Европа в

...
Турският президент Реджеп Ердоган за пореден път обвини Европа в
Коментари Харесай

Ердоган: Познаваме лицемерието на Запада и ще отвърнем подобаващо


Турският президент Реджеп Ердоган за следващ път упрекна Европа в двуличие и предизвести, че страната му ще отвърне уместно на ширещата се ислямофобия, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

Острият му звук по време на съвещанието на парламентарната група на ръководещата ПСР бе провокиран от апела на 300 френски писатели и политици, включително и експрезидентът Никола Саркози, за изключване на текстове от Корана с претекста, че те способстват за разпространяването на насилието и антисемитизма.

„ Ясно е, че хора, изискващи сходни корекции, нищо не знаят за свещения Коран. Но е забавно дали те най-малко един път в живота си са чели Библията, Тората или Псалтира? Уверен съм, че в случай че са прочели, биха упорствали да бъде неразрешена и Библията “, уточни президентът и партиен водач пред своите депутати.

Според него Турция няма да отговори „ огледално “ на Европа и няма да подлага на рецензия свещените полезности на християните. Той добави, че Турция постоянно се оказва отговорна, когато предизвестява Запада за разпространяването на ислямофобията, на антитурските настроения, ксенофобията и расизма.

„ Нека Западът да е наясно, че Анкара няма да подлага на критика неговите свещени полезности, макар клеветите по адрес на исляма, мюсюлманите и свещения Коран. Но в това време ние няма да оставим това без отговор и нападки. Кои въобще сте вие, че да излизате с нападки върху нашите полезности? Ние прелестно знаем какъв брой вие сте лицемерни “, съобщи Ердоган. Той напомни, че Западът не за пръв път подлага на критика ислямските полезности и акцентира, че Анкара няма да оспорва свещените полезности на запада, тъй като „ ние не сме лицемери като вас “.

Турция има собствен метод и личен темперамент, ние прелестно знаем с кого и по какъв начин е нужно да приказваме, и ще продължим да огласяваме истината, без значение от всичко, уточни президентът. Той добави, че в процеса на интеграцията в Европейски Съюз турските управляващи са обсъждали с Брюксел всички фактори, касаещи ползите на страната и турския народ, само че в никакъв случай не са се съгласявали на начинания, които не са ориентирани към евроинтеграцията на обективна и равноправна основа.

Позиция за френската акция за редакция на Корана изрази в изказване до медиите и Управлението по религиозните каузи на Турция, в което опитът да се свърже ислямът с незаконните дейности на обособени хора и разнообразни събития е избран като неудобен и недопустим. Отбелязва се, че някои кръгове се възползват от убийството на стара еврейка във Франция и разпростират акция за оклеветяване на свещената книга на мюсюлманите, като освен това насочат и провокативни послания. В документа се акцентира, че ислямът проповядва полезност и цялост на човешкия живот без значение от вероизповеданието на хората.

„ В продължение на епохи в ислямските общества са съществували в мир и благоденствие представители на другите конфесии, включително християни и юдеи. Ярък образец за това са центровете на ислямската просвета като Истанбул, Йерусалим, Багдад, Дамаск и Сараево “, е посочено в позицията на Диянета. Вчера и вицепремиерът на Турция Бекир Боздаг не скри възмущението си от френската самодейност. „ Тези хора не са нищо друго, с изключение на варварите и невежите на 21-ия век. Самите те съставляват „ западната версия “ на терористите от ДАЕШ “, съобщи той.

Боздаг акцентира, че освен Саркози, само че и всички врагове на исляма, взети дружно, не биха могли да произнесат даже една строфа, близка по значителност до наличието на Корана. „ Разбира се, че те не могат и не биха съумели да променят наличието на свещената ни книга. Враговете на исляма, надалеч по-могъщи от Саркози, не съумяха в продължение на цялата история да унищожат Корана. Всички отидоха в небитието, а свещеният Коран е безконечен “, разяснява турският вицепремиер. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР