Турският президент Реджеп Ердоган ще предложи на украинския си колега

...
Турският президент Реджеп Ердоган ще предложи на украинския си колега
Коментари Харесай

Ердоган амбициран за среща между Путин и Зеленски

Турският президент Реджеп Ердоган ще предложи на украинския си сътрудник да провежда среща сред него и президента на Русия Владимир Путин, оповестява телевизионният канал " А Хабер ".

Източници на медията настояват, че Ердоган ще направи предлагането по време на срещата си със Зеленски и генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, която ще се организира по-късно през днешния ден, цитира news.bg.

Новината идва, откакто представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че няма да има среща сред Путин и Зеленски, до момента в който договарящите както от съветската, по този начин и от украинската страна не си " напишат домашното " по спора.

На 29 март в Истанбул се организираха широкоформатни руско-украински договаряния, на които даже се стигна до разработване на проектоспоразумение, което даде вяра за прекъсване на войната, само че по този начин и не се стигна до неговото завършване, а двете страни се упрекваха взаимно в саботирането му.

Турският президент неколкократно е заявявал желанието си да притегли сътрудниците си от двете страни на масата за договаряния.

Русия обаче упрекна Украйна, че е нарушила споразуменията, подписани по време на договарянията в Турция, заявявайки, че Киев постоянно мени позицията си в договарянията.

По думи на Путин непрекъснатата смяна на позицията на Киев прави " невероятно постигането на прогрес " в договарянията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР