Турският президент Реджеп Ердоган подкрепи Македония за интеграцията на страната

...
Турският президент Реджеп Ердоган подкрепи Македония за интеграцията на страната
Коментари Харесай

Ердоган за Македония: Умираме, но не се връщаме назад

Турският президент Реджеп Ердоган поддържа Македония за интеграцията на страната в НАТО по време на срещата си с македонския държавен глава Георге Иванов, заяви гръцкото издание „ Прототема “.

Турският водач изрази кардиналното мнение на Анкара във връзка с използването на конституционното име Република Македония. „ Ние сме първите, които признахме конституционното име на Република Македония “, съобщи Ердоган.

„ След като сме взели своето решение, ние умираме, само че не се връщаме обратно “, уточни още турският президент. На срещата на високо равнище в Анкара двамата президенти са се обединили към тезата, че би трябвало да се ускори съдействието сред двете страни, в това число в битката против тероризма.

Георге Иванов е показал, че деблокирането на интеграционните процеси е основно за стабилността и напредъка на целия район. Подкрепата на Турция към Македония идва в миг, в който връзките сред Турция и Гърция са в сериозна точка. До този миг точно гърците блокират Македония за участие в НАТО и Европейски Съюз поради спор за името на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР