Турският президент Реджеп Ердоган подчерта, че обявяването на Йерусалим за

...
Турският президент Реджеп Ердоган подчерта, че обявяването на Йерусалим за
Коментари Харесай

За Ердоган Йерусалим не е израелска столица

Турският президент Реджеп Ердоган акцентира, че оповестяването на Йерусалим за израелска столица „ не е приключен факт “.
" Ние отхвърляме напъните за основаване на нов приключен факт в Йерусалим ", сподели Ердоган на 5-та среща на високо ниво на азиатските страни, която се организира в таджикската столица Душанбе, съобщи БГНЕС.
На конференцията се разискват политически, стопански, филантропични и екологични въпроси, а също по този начин новите провокации и закани.
Ердоган за следващ път съобщи, че Турция има дейна позиция по палестинския въпрос . Той също по този начин прикани всички страни да съблюдават резолюциите на Организация на обединените нации, а също по този начин историческия и юридически статут на Йерусалим.
Йерусалим остава в центъра на многогодишния спор в Близкия изток. Палестинците се надяват, че ще могат да основат своя страна със столица в града, който през 1967 година беше подложен напълно под контрола на Израел.
Ердоган също приказва за спора в Сирия, заявявайки, че Турция прави всичко допустимо да постави завършек на гражданската война в Сирия и да обезпечи непоклатимост там. Той още веднъж акцентира, че Турция се е трансформирала в нов роден дом за близо 4 милиона сирийски бежанци.
Турският президент даде обещание, че Анкара ще продължи битката с Кюрдската работническа партия /ПКК/, нейните клонове в Сирия в лицето на „ Силите за национална самозащита “ и терористичната формация " Ислямска страна ". Ердоган сподели, че напъните за унищожаване на една терористична група посредством въоръжаване на друга, както направиха Съединени американски щати с поддръжката си за „ Силите за национална самозащита “ в битката им против „ Ислямска страна “, единствено ще докара до повече кръвопролития.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР