Турският президент Реджеп Ердоган отправи тежки обвинения към Съединените американски

...
Турският президент Реджеп Ердоган отправи тежки обвинения към Съединените американски
Коментари Харесай

Ердоган с тежки обвинения към САЩ

Турският президент Реджеп Ердоган насочи тежки обвинявания към Съединените американски щати. Държавният глава съобщи, че те са отговорни за визовата рецесия сред двете страни.

Анкара и Вашингтон преустановиха огромна част от визовите услуги между тях след ареста на чиновник на американското консулство в Истанбул. Турските служби го задържаха по обвинявания в тероризъм.

„ Аз персонално намирам за необичайно, че високопоставени представители на Съединени американски щати не потърсиха разговор с нашето външно министерство “, съобщи Ердоган, представен от „ Хюриет дейли нюз “.

Турският президент попита също по този начин по какъв начин „ шпиони са се промъкнали “ в американското дипломатическо посланичество. Вашингтон осъди ареста на мъжа, който е турски жител.

Той е обвинен за връзки с гюленистката организация „ Фето “, която е оповестена за терористична в южната ни съседка. След опита за боен прелом Турция упрекна Фетхуллах Гюлен за организирането му.

Реджеп Ердоган насочи и персонални обвинявания към американския дипломат в Анкара Джон Бас за разразилата се визова рецесия. Вчера от Пентагона оповестиха, че тя няма да се отрази на военното съдействие сред двете страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР