Турският президент Реджеп Ердоган обяви възможността съвместно с Русия да

...
Турският президент Реджеп Ердоган обяви възможността съвместно с Русия да
Коментари Харесай

Ердоган: Сделката за С-400 е завършена

Турският президент Реджеп Ердоган разгласи опцията взаимно с Русия да създава противоракетни системи С-500 след доставката на Анкара на С-400, заяви РИА Новости.
" Сделката за С-400 е приключена, съгласно контракта, доставките би трябвало да стартират през юли, а може би и по-рано. Русия ни предложи доста положителни условия. След това ще приказваме за С-500, в това число и за тяхното взаимно произвеждане, както при С-400, ”каза Ердоган на среща с младежи в Истанбул. Според него Съединени американски щати са предали на Турция пет изстребителя F-35, а турски водачи минават образование за тях в Съединените щати. Турският водач изрази убеденост, че Съединени американски щати ще изпълнят всички свои отговорности към Турция по програмата за доставка на F-35.
По-рано Турция съобщи, че няма да се откаже от проектите си за закупуване на съветски зенитно-ракетни комплекси С-400 и че първата партида от системите за противовъздушна защита би трябвало да дойде в страната през юли. Съединените щати настояват, че системите С-400 са несъвместими със стандартите на НАТО, заплашват със наказания поради възможното им придобиване и неведнъж са заявявали, че могат да забавят или да анулират процеса на продажбата на Турция на най-новите самолети F-35.
Турция е един от участниците в американската интернационална стратегия по основаването на F-35. Турция също по този начин неведнъж е заявявала, че С-400 не съставлява опасност за американските F-35.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР