Турският президент Реджеп Ердоган кацна във Варна, предаде Нова тв.Невиждани

...
Турският президент Реджеп Ердоган кацна във Варна, предаде Нова тв.Невиждани
Коментари Харесай

Ердоган кацна във Варна

Турският президент Реджеп Ердоган кацна във Варна, съобщи Нова тв.



Невиждани ограничения за сигурност белязаха часовете преди старта на срещата сред турския президент Реджеп Ердоган и европейските водачи Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер, домакинствана от българския министър председател Бойко Борисов.

Полицейски патрули завардиха от двете страни централния варненски бул. “Владислав Варненчик”, по който се очакваше да минат значимите посетители на път от летището към резиденция “Евксиноград”. Срещу централния й вход бяха инсталирани големи прожектори, както и флаговете на България и Европейски Съюз.

Турски байраци нямаше, само че от летището към града организации за недвижими парцели окичиха на билбордове реклами за продажба на жилища в Истанбул и Капъкуле. Според осведомени нашите и турските секрети служби, които от дни работят на терен в тясно съдействие, най-малко 10 пъти са сменяли маршрутите на формалните кортежи, като до последно определеният вид се пазеше в загадка. Една от схемите бе обиколна – не през центъра, а от аерогарата през Аксаково, Кичево и местността Траката до Двореца. Тръгна и версия, че откакто кацне в 15,05 ч на летище Варна, Ердоган ще бъде превозен до държавната резиденция с хеликоптер, а не с кола. До тенис кортовете край морето има подобаваща площадка, на която още като министър председател на Турция Ердоган кацна във Варна през май 2013 година за тристранна среща с премиера на Катар и българския министър-председател. На тази площадка се е приземявал и досегашният началник на “Лукойл” Вагит Алекперов, който чествал празник с другари в “Евксиноград”.

Драконовски са ограниченията за сигурност в самата резиденция, научи “Труд”. Осигурена е защита с гранични катери по море, както и водолазна група. Снайперисти дебнат в засада в огромния парк на “Евксиноград” и на самата буна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР