Турският президент призна, че разходите за живот са нараснали, но

...
Турският президент призна, че разходите за живот са нараснали, но
Коментари Харесай

Ердоган си постави за цел да превърне Турция в един от световните лидери в политиката и икономиката

Турският президент призна, че разноските за живот са нарастнали, само че в същото време отличи рекордно високите равнища на претовареност, индустриален потенциал и експорт на Турция

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган сложи стопанската система измежду акцентите на новогодишното си обръщение към жителите и съобщи, че Турция си слага за цел да придобие политическа и икономическа мощ, която да я издигне до самия връх в класацията на най-развитите страни, заяви " Хюриет дейли нюз ".

Ердоган загатна икономическите проблеми, пред които Турция е изправена от края на 2021 година

Неблагоприятният процес на събитията в света, който едвам съумя да устои на световната пандемия, както и на икономическите разтърсвания, провокирани от последвалата руско-украинска война, неизбежно засегнаха и нас. Въпреки това икономическият модел на Турция, който не прави никакви отстъпки в региона на заетостта и производството, е главната характерност, която отличава нашата страна през този интервал от останалия свят, в това число и от развитите страни, сподели турският водач, предава Българска телеграфна агенция.

Ердоган призна, че разноските за живот са нарастнали, само че в същото време отличи рекордно високите равнища на претовареност, индустриален потенциал и експорт на Турция.

Благодарение на нашата непоколебима битка и на неповторимата ни политическа и икономическа политика Турция към момента може да стои изправена на крайници макар всички офанзиви, на които е подложена, и всички рецесии, които бушуват по света. Никой не може да отхвърли обстоятелството, че със своята рационална и спокойна позиция, подкрепяща мира и сдържаността в интернационалните рецесии, Турция завоюва уважението на всички, в това число и на своите безконечни съперници, сподели още той. Завършваме сезон в туризма, в който освен компенсирахме загубите си, само че и достигнахме най-високото равнище на приходите. Подобна картина ще видите във всяка област, която разгледате, добави президентът.

Нашата цел към този момент не е да се класираме в челните редици на международната политическа и икономическа лига. Нашата цел е по-скоро да придобием политическа и икономическа мощ, която да ни сложи измежду самите върхове на висшата ранглиста, акцентира Ердоган. Той добави, че преглежда " демокрацията и инфраструктурата за развиване, които осигурихме в нашата страна през последните 20 години, като основа и начало на тази велика самодейност ".

В умозаключение президентът пожела на турския народ и на цялото човечество 2023 да бъде година, изпълнена с мир, успокоение, здраве и благоденствие.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР