Турският президент Ердоган откри официално разширението на СиливриБългарският министър Росен

...
Турският президент Ердоган откри официално разширението на СиливриБългарският министър Росен
Коментари Харесай

Росен Христов бе гост на откриването на най-голямото газохранилище в Европа

Турският президент Ердоган откри публично разширението на Силиври

Българският министър Росен Христов бе посетител и единственият поканен задграничен министър на енергетиката за откриването на разширението на газохранилището в Силиври, Истанбул. Увеличаването на потенциала от  3,2 милиарда на 4,6 милиарда  кубически метра бе маркирано през днешния ден с публична гала от турския президент Реджеп Тайип Ердоган. По думите на домакините това уголемение трансформира газохранилището в най-голямото в Европа и е значима стъпка за енергийна сигурност. Министър Христов поздрави турския президент, както и управлението на държавната енергийна компания Боташ за инвестицията.

Поканата към българския министър пристигна дни след визитата на президента Румен Радев в Истанбул, където той организира среща с турския си сътрудник. Една от главните тематики по време на визитата беше задълбочаване на съдействието в областта на енергетиката.

Министър Христов бе съпроводен от изпълнителните шефове на Булгаргаз – Деница Златева, на Булгатрансгаз – Владимир Малинов, както и от началника на политическия кабинет Любомира Ганчева.

Визитата продължава и на следващия ден с договаряния за продължително съдействие с турския министър на енергетиката Фатих Дьонмез и управлението на Боташ.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР