Турският писател и нобелов лауреат Орхан Памук заяви, че от

...
Турският писател и нобелов лауреат Орхан Памук заяви, че от
Коментари Харесай

Турският писател Орхан Памук заяви, че вече не може да живее в Истанбул

Турският публицист и нобелов лауреат Орхан Памук съобщи, че от политически съображения за него към този момент е невероятно да живее в родния си Истанбул, заяви турската СиЕнЕн-Тюрк. Това той сподели за италианския в. " Стампа ".

" Унищожиха обичания ми Истанбул " е представен да споделя писателят в обява в литературна прибавка на вестника. Памук приказва за настъпилите в града отрицателни промени през последните 15 години и споделя: " Вече е неправилно от политически аспект даже да изпитваш носталгия ".

Според него Истанбул се е трансформирал в по-богат, само че по-малко свободен град.

Памук, който от дълго време живее в Ню Йорк и преподава в Колумбийския университет, споделя също, че за него Западът към този момент не е някаква мистерия. " Но моят дом постоянно си остава Истанбул. Политически обаче към този момент не мога да пребивавам там ", прибавя той.

" Превърнах се в политически публицист ", съобщи още той, добавяйки, че е почнал да завижда на западните създатели. Той изясни, че на тях нормално не им се постанова да разискват при изявленията политическата конюнктура в страните си, а приказват за наличието на своите книги.

" Бъдещето на Турция е Западът ", безапелационен е Памук, който споделя, че е израснал с тази убеденост. " Получих западно, демократично, светско обучение.

Днес в Истанбул няма независимост на словото и това ме разгневява, натъжава и побърква ", добави той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР