Турският парламент одобри закон, целящ да предотврати презапасяване със стоки.

...
Турският парламент одобри закон, целящ да предотврати презапасяване със стоки.
Коментари Харесай

Глоби от 7 хил. до 146 хил. долара за презапасяване със стоки в Турция

Турският парламент утвърди закон, целящ да предотврати презапасяване със артикули. Предвиждат се по-високи санкции за сходни действия в изискванията на повишаване на потребителските цени, съобщи в. " Хюриет дейли нюз ".

Член от закона, регулиращ търговията на дребно, бе изменен, като бяха въведени по-високи санкции за производители, снабдители и търговци на дребно, които подхващат дейности, причиняващи дефицит на артикули, нарушение на работата на пазарите и свободната конкуренция.

Законът, утвърден от Народното събрание, покачва санкциите за презапасяване със артикули.

Съгласно новия закон долната и горната граница на санкциите за сходни нарушавания са увеличени надлежно на 100 000 турски лири, към 7300 $, и 2 милиона турски лири,146 000 $, от 50 000 турски лири и 500 000 турски лири, както предвиждаше досегашното законодателство.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган неведнъж предизвестява, че държавното управление няма да разреши компании да се презапасяват.

Ердоган твърди, че нарастванията на цените се дължат частично на презапасяване и лакомия, като акцентира, че някои от внезапните нараствания в потребителските цени могат да се обяснят с съмненията във валутните курсове.

Според последни данни, оповестени от Турския статистически институт, през декември потребителските цени са се повишили с 13,6 % на месечна база и с 36,1 % на годишна база.

По-рано тази седмица Ердоган съобщи, че в стопански проект Турция е оставила най-лошото зад тила си и се доближава малко по малко към своите цели, като даде обещание, че държавното управление ще предприеме всички ограничения, с цел да облекчи бремето на хората вследствие на прекалено високите цени и компликациите, произлизащи от съмненията във валутните курсове.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР