Турският парламент одобри сделката за морските граници в Средиземноморието, постигната

...
Турският парламент одобри сделката за морските граници в Средиземноморието, постигната
Коментари Харесай

Турция не спира с предизвикателствата за нефта и газа в Източното Средиземноморие

Турският парламент утвърди договорката за морските граници в Средиземноморието, реализирана сред Турция и подкрепяното от Организация на обединените нации държавно управление на Либия, заяви гръцкият вестник " Катимерини ", представен от БГНЕС.
Законодателите утвърдиха съглашението, което ще даде на Турция достъп до икономическа зона в Средиземноморието, отклонявайки възраженията на Гърция, Кипър, Египет и съперничещите си и конкуриращи се сили, ръководени от Халифа Хафтар в Либия.
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган подписа съглашението предходната седмица с основаното в Либия държавно управление в Триполи, ръководено от Фаиз Сарадж, което управлява западните елементи от страната. Двамата подписаха и съглашение за съдействие в региона на сигурността.
Гърция, Кипър и Египет също подлагаха на критика съглашението, определяйки го като съществено нарушаване на интернационалното право. Сделката добави напрежение към продължаващия спор с Гърция, Кипър и Египет по отношение на правата за сондиране на петрол и газ в Източното Средиземноморие.
Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис съобщи, че е обсъждал въпроса и други разлики сред Гърция и Турция с Ердоган в коридорите на срещата на върха на НАТО в Лондон, добавяйки, че и двамата водачи " означават несъгласия ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР