Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу критикува върховния представител

...
Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу критикува върховния представител
Коментари Харесай

Чавушоглу: Забележките на Могерини към Турция са неуместни

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу подлага на критика висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Федерика Могерини поради изявленията й за върховенството на закона в Турция, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Критиките идват ден откакто Могерини и европейският комисар за разширението Йоханес Хан смъмриха Анкара поради задържането на публицисти и продължаващия арест на кюрдски политик.

В изявление за турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк Чавушоглу окачестви забележките на Могерини като " неуместни ", откакто тя смъмри Турция на конференция през вчерашния ден за арестите на публицисти и академични преподаватели и съобщи, че се надява скоро да бъде освободен кюрдският политик Селяхаттин Демирташ.

Европейският съд за правата на индивида постанови тази седмица, че Турция би трябвало бързо да завърши случая на Демирташ, констатирайки, че предварителният му арест е бил прекалено нескончаем.

Чавушоглу съобщи, че Европейски съд по правата на човека се е произнесъл въз основа на политическа, а не на законова мотивация и че решението по делото се пада на турските съдилища.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР