Турският министър на правосъдието на Турция Бекир Боздаг заяви днес,

...
Турският министър на правосъдието на Турция Бекир Боздаг заяви днес,
Коментари Харесай

Турция има спешна нужда от нова конституция, според турския правосъден министър


Турският министър на правораздаването на Турция Бекир Боздаг съобщи през днешния ден, че в най-скоро време е належащо да бъде призната нова конституция на Турция в подмяна на сегашната, утвърдена през 1982 година след преврата от 1980 година, съобщи турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк, представена от Българска телеграфна агенция.

Турция незабавно се нуждае от нова конституция. Без нея не може да има " нова Турция ". С приемането на нова конституция ще отворим нова страница в историята на страната, сподели Боздаг. 

Той напомни, че до момента са били предприемани редица опити за основаването на нова конституция, само че те към този момент не са дали резултат. 

Рано или късно Турция ще има нова конституция. Тя има потребност от конституция, която ще бъде утвърдена в демократични условия и ще пази ползите на всеки жител, сподели Боздаг, като подсети, че предходните турски конституции са били одобрявани след военни преврати. 

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган неведнъж е изтъквал нуждата от приемането на нова конституция. Според него е належащо новата конституция да бъде призната в границите на година, защото през 2023 година  ще бъде маркирана 100-годишнината от основаването на Република Турция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР