Турският министър на отбраната Хулуси Акар заяви, че турски военни

...
Турският министър на отбраната Хулуси Акар заяви, че турски военни
Коментари Харесай

Турски военни се обучават в Русия да действат със С-400

Турският министър на защитата Хулуси Акар съобщи, че турски военни са изпратени в Русия , с цел да получат образование за дейности със С-400 преди приемането на системата на въоръжение.

Турските военнослужещи сега се образоват в Русия за потребление на системата за въздушна защита С-400 , съобщи министърът на защитата на Турция пред кореспонденти в Анкара. " Изпратихме чиновници в Русия за образование по С-400, което ще стартира през идващите дни и ще продължи през идващите месеци ", съобщи Хулуси Акар. " Трябва да създадем система за противовъздушна защита, с цел да защитим нашите 82 милиона души и страната ни ", сподели Акар, наблягайки, че Турция е под опасност от въздушни и ракетни набези откъм сирийските граници.

Подчертавайки, че системите С-400 имат единствено отбранителни качества , той сподели, че " никой не би трябвало да бъде притесняван " от потреблението им от Турция. Акар акцентира, че изтребителят Ф-35 е създаден по време на взаимен план, отбелязвайки, че Турция има военни чиновници в Съединени американски щати, с цел да получат образование за полет и поддръжка на самолетите. " Ние като Република Турция изпълняваме отговорностите си съществено и откровено ", сподели той, добавяйки, че по-късно изтребителите ще бъдат ситуирани в източната провинция Малатия в Турция.

Напрежението сред Съединени американски щати и Турция доближи висока температура през последните месеци, като Турция е подготвена да стартира да получава от Русия съвременна ракетна система С-400 .
Американски представители позволиха, че Турция ще купи ракетната система на Съединени американски щати „ Пейтриът “, а не С-400, като настояват, че съветската е несъвместима със системите на НАТО и е опасност за самолета от пето потомство Ф-35.-->

Турция отговори, че отводът на Съединени американски щати да продава „ Пейтриът “ я е предиздвикал да търси други продавачи, като добави, че Русия предлага по-добра договорка , в това число прехвърляния на технологии.
Акар означи, че френският му сътрудник Флоранс Парли е предложила разполагането на френски батареи за въздушна защита Samp-T в Турция. Предложението бе направено по време на визитата му във Франция с турския президент Реджеп Тайип Ердоган , добави той, добавяйки, че през идващия интервал може да се реализира съглашение като знак на " турско-френската благосклонност ". Той добави, че сходна договорка ще зависи от утвърждението на Ердоган.

Акар акцентира, че през последните четири години Турция е " обезвредила " повече от 15 000 терористи. Турските управляващи постоянно употребяват думата " обезвреждане " в своите изказвания, което в действителност значи, че въпросните терористи са били убити или хванати.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР