Турският министър на отбраната Хулуси Акар е разговарял по телефона

...
Турският министър на отбраната Хулуси Акар е разговарял по телефона
Коментари Харесай

Министрите на отбраната на Турция и Русия проведоха телефонен разговор

Турският министър на защитата Хулуси Акар е разговарял по телефона с съветския си сътрудник Сергей Шойгу по отношение на последните развития в Украйна, съобщи турската държавна телевизия ТРТ Хабер, представена от Българска телеграфна агенция. Акар е подчертал, че договарянията сред Русия и Украйна ще дадат значим принос за определяне на мир, обезпечаване на непоклатимост и възстановяване на филантропичната обстановка и по този метод ще стане допустимо реализиране на трайно решение.

Турският министър на защитата е изтъкнал значимостта от неотложно прекъсване на огъня на територията на цяла Украйна, с цел да няма повече жертви и за реализиране на мир и непоклатимост. Той е приветствал напъните за отваряне на филантропични коридори за евакуацията на цивилни.

Акар е изразил също упованията на Анкара за поддръжка за това комерсиалните кораби, които поради сегашната обстановка чакат на съветските пристанища, да се завърнат безвредно в Турция.

Той е подчертал още веднъж готовността на Турция, както до момента, по този начин и отсега нататък да прави всичко, което зависи от нея, за мира и филантропичната помощ в региона.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР